Muista tehdä säävaraus hääpäivään – hääsunnittelija antaa neuvonsa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen kesä on sanonnan mukaan lyhyt ja sateinen. Jos suunnittelee ensi kesän unelmien hääpäivää, kannattaa muistaa kotimaamme vaihtelevat sääolosuhteet. Sadepäivään voi varautua ennalta.

Kun kuvittelee mielessään hääpäivää etukäteen, nähdään se yleensä aurinkoisena ja satumaisen kauniina. Todellisuudessa tässä vaiheessa ei voi tietää, minkälaisena sää ilmenee esimerkiksi ensi vuonna heinäkuun kolmantena viikonloppuna. Voi olla kesämyrskyjä, vesisadetta tai paahtavaa hellettä.

Vesisateeseen voi varautua siten, että tekee ulkona toteutettaville toiminnoille kakkosvaihtoehdot tai järjestää tarpeen vaatiessa sateensuojaa. Vaihteleva sää tulee ottaa huomioon myös meikissä, kampauksissa, kengissä ja valokuvaamisessa. Sateesta ei kuitenkaan kannata tehdä stressin aihetta, koska sille ei voi mitään. Onhan jopa sanottu, että hääpäivän sade tuottaa onnea.

Hääpäivänä kannattaa keskittyä onneen ja rakkauteen, eikä säähän. Jos vieraat alkavat puhua juhlassa ulkona vallitsevasta rankkasateesta, kannattaa morsiusparin vaihtaa puheenaihetta ja nauttia rakkaudenpäivästä sitäkin enemmän.

Lähde: Popsugar