Curling-joukkue veti kännit ennen ottelua – diskattiin kilpailusta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Curling-urheilulaji on kotoisin Skotlannissa, mutta sitä pelataan tätä nykyä eniten Kanadassa. Nyt curlingissa olympiakultaa voittanut kanadalaisjoukkue on saanut lähtöpassit Red Deer Curling Classic -turnauksesta, koska miehet öykkäröivät kilpailuissa humalassa.

BBC:n mukaan curlingissa olympiakultaa vuonna 2014 voittaneet kanadalaisurheilijat, Ryan Fry, Jamie Koe, Chris Schille ja DJ Kirby on diskattu äskettäin järjestetystä turnauksesta epäurheilijamaisen käytöksen takia. Sekä joukkueen fanit että vastustajat olivat valittaneet humalaisten urheilijoiden käytöksen vuoksi. He olivat riehuneet pukuhuoneessa.

– He olivat saapuneet otteluun todella humalassa kiroillen ja katkoen harjojaan, Red Deer Curling Centren kiinteistöpäällikkö kertoi CBC-televisiokanavalle.

Pelaajat ovat myöhemmin pahoitelleet käytöstään. Curling sai suomalaisten herkeämättömän huomion, kun Markku Uusipaavalniemi johdatteli suomalaisjoukkueen vuonna 2006 Torinon olympialaisten loppuotteluun. Vaikka Suomi jäi tällöin hopealle, on kiinnostus lajia kohtaan säilynyt.