Kaikkien aikojen känni – rattijuoppo puhalsi 6,6 promillea!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisit ovat pysäyttäneet sunnuntaina Floridan Pinellasin piirikunnan alueella ajaneen rattijuopon. Muut liikenteenkäyttäjät olivat soittaneet hälytyskeskukseen, koska autoilija oli aiheuttanut vaaratilanteita ja osunut tien turvakaiteisiin.

Mies puhalsi kaikkien aikojen lukemat alkometriin. Ajoneuvon ratista löytyi 50-vuotias Ricardo Portillo Gonzalez. Poliisi oli haistanut ajoneuvon sisältä leijailleen vahvan alkoholin tuoksun. Miehen puhe sammalsi, silmät punottivat, eikä hän kyennyt kävelemään kunnolla.

Rattijuoppo puhalsi alkometriin 6,6 promillea, The Smoking Gun uutisoi. Tarkastuspuhallus antoi tulokseksi 6,4 promillea. Floridassa on 0,8 promillen raja rattijuopumuksessa, joten Gonzalezin antama lukema oli yli kahdeksan kertaa sallitun rajan.

On suorastaan ihme, että mies on ylipäätään ollut hereillä tai hengissä, koska tilastollisesti yli 4,5 promillen humala on yleensä tappava. Hän on todennäköisesti nauttinut alkoholia pitkän jakson ennen kiinni jäämistään.