Nainen hukkasi puhelimensa – virui päivän ilman sosiaalista mediaa

Digi · Terhi Piiroinen

Koska olet viimeksi katsonut koko bussimatkan ikkunasta ulos? Entä aloittanut syömään ravintolassa ilman, että olisit ottanut annoksesta ensin kuvaa? Pystytkö viettämään kavereiden kanssa iltaa ilman lukuisia päivityksiä Instagramin tai Snapchatin tarinoihin?

Osa ihmisistä ottaa tietoisesti taukoa sosiaalisesta mediasta. He eivät halua paljastaa muille elämänsä yksityiskohtia tai olla jatkuvasti tavoitettavissa. Popsugarin toimittaja Sarah Wasilak kertoo hävittäneensä puhelimen juuri ennen viikonloppulomaa poikaystävänsä kanssa. Loma oli hänen elämänsä parhain.

Wasilak paljastaa, että hän eli huolettomampaa elämää ilman älypuhelinta. Hän ei tarkastanut kalenteriaan ja laatinut tehtävälistoja. Hän pystyi nauttimaan ateriasta silmillään ja keskittymään ruoan makuihin. Hän eli paremmin hetkessä ja oli aidosti läsnä, koska puhelin ei vienyt hänen huomiotaan liikaa.

Mikä parhainta, puhelimen hukkaaminen aiheutti Wasilakin viikonloppulomaan sen, että hän huomasi rakastuvansa enemmän poikaystäväänsä. Kuinka paljon hän olikaan menettänyt teknologian takia? Vierellä oli upea mies, johon hän pystyi keskittymään jokaisella solullaan ja täysillä. Hän myös huomasi, että elämä jatkui entisellään viikonlopun jälkeen, vaikka hän ei päässytkään seuraamaan muiden tekemisiä ja kuvia sosiaalisesta elämästä.