Älä katso maailmaa ruusunpunaisten lasien läpi – todellisuus voi iskeä kasvoille

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Positiivinen elämänasenne tekee ihmiset tutkitusti onnellisemmaksi kuin jatkuva negatiivisuus ja uhkakuvien maalaileminen. Myönteinen asenne ei kuitenkaan tarkoita sitä, että unohtaisi realismin ja suhtautuisi kaikkeen epätodellisen optimistisesti.

Uusia parisuhteita muodostaessa astuu helposti ansaan, jossa näkee uuden tuttavuuden täydellisenä. Tämä tarkoittaa hänen huonojen puolien väheksymistä. Ruusunpunaisten lasien läpi uutta ihastusta tarkasteleva henkilö saattaa yksinkertaisesti viitata kintaalla ominaisuuksille, jotka vaikuttavat takuuvarmasti ennemmin tai myöhemmin jollain tasolla.

Rehellinen tosiasioiden kohtaaminen, niiden hyväksyminen ja omaksuminen johtaa pidempään onnellisuuteen. Tällöin ei tarvitse keksiä tekosyitä tai esittää kulissia. Kukaan ei ole täydellinen, mutta epäkohtien kanssa voi oppia myös elämään.

Toisaalta osan orastavista ongelmista voi kitkeä pois jo suhteen alkutekijöissä, jotta niistä ei koidu myöhemmin ylitsepääsemättömiä kompastuskiviä. Paras hälytysmerkki on se, että hän vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Silloin hän todennäköisesti myös on sitä.