Huumeparoni leikkeli kasvonsa uusiksi – yritti harhauttaa FBI-tutkijat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-elokuvissa on nähty juonenkäänteitä, joissa etsityt rikolliset ovat muuttaneet kasvojaan merkittävästi välttääkseen kiinni jäämisen. Nyt eräs kolumbialainen huumeparoni on mitä ilmeisimmin katsonut näitä elokuvia, sillä hän muutti kasvonpiirteensä täydellisestä harhauttaakseen viranomaisia.

El Chupeta -lempinimellä tunnettu 55-vuotias Juan Carlos Ramirez Abadia yritti harhauttaa yhdysvaltalaiset FBI:n tutkijat tekemällä mittavat leikkaukset kasvoilleen. Esimerkiksi miehen leuka, poskipäät ja silmänympärykset muutettiin uuteen muotoon.

Lisäksi huumeparoni liikkui julkisilla paikoilla vain öisin ja silloinkin kasvot piilotettuna. Lopulta huumeparoni jäi kuitenkin kiinni ja myönsi käyttäneensä Joaquin ”El Chapo” Guzmanin huumekartellia salakuljettaakseen peräti 440.000 kiloa huumeita Yhdysvaltoihin.

Oikeudenkäynnin synkimmässä osassa Abad myönsi tilanneensa peräti 150 palkkamurhaa toimiessaan Norte de Vallen huumekartellin johtajana. Hän jäi kiinni vuonna 2007 Brasiliassa, jossa hän piileskeli. Hänen jäljilleen päästiin puhelinkuuntelun ja ääninäytteiden avulla.