Maailman kallein viskipullo myytiin – hinta nousi 1,5 miljoonaan euroon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kallein viskipullo on myyty huutokaupassa hintaan, jollaista ei ihan joka päivä nähdä. Lontoossa järjestetyssä Christien huutokaupassa nimittäin kävi lopulta niin, että hinta nousi peräti 1,2 miljoonaan puntaan, eli noin 1,5 miljoonaan euroon.

Edellinen maailmanennätys tehtiin vain kuukautta aiemmin, kun Bonhamsin huutokaupassa Edinburghissa myytiin vuodelta 1926 peräisin oleva saman sarjan viskipullo 950.000 eurolla. Vuoden 1926 The Macallanin viski pullotettiin vuonna 1986 vietettyään kuusi vuosikymmentä tynnyrissä Koillis-Skotlannissa sijaitsevan viskitislaamon alueella.

Maailman kalleimman viskipullon etiketin on maalannut irlantilainen taiteilija Michael Dillon. Pulloja tehtiin vain yksi kappale hänen maalaamanaan, sillä sarjan muut 11 pulloa maalasivat kaksi muuta taiteilijaa. Huippuharvinainen viskipullo oli nähty viimeksi vuonna 1999, jonka jälkeen siitä ei saatu tietoja ennen kuin pullo tuli nyt myyntiin.