7-vuotias ansaitsee YouTube-videoilla 22 miljoonaa vuodessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalla on ollut jo yli vuosikymmenen ajan runsaasti ihmisiä, jotka ansaitsevat elantonsa tekemällä videoita verkkoon. Tämän tubettamisella ruhtinaallisesti tienaavat joukon koko kasvaa koko ajan. Esimerkiksi seitsemänvuotias yhdysvaltalainen Ryan on tullut videoilla upporikkaaksi.

Ryan ToysReview -kanavalle leluarvosteluja tekevä Ryan sai videoillaan aikaiseksi vuodessa huiman 22 miljoonaa dollarin liikevaihdon, eli noin 18 miljoonaa euroa. Suomessa lottovoitotkin jäävät kauas taakse, kun niitä verrataan nuoren tubettajamiljonäärin tuloihin. Videoiden tekemisen kulut ovat lähes nollassa, joten liikevaihto kertyy lähes kokonaan liikevoitoksi.

Forbes-talouslehden mukaan Ryanin tili oli Yhdysvaltojen eniten liikevaihtoa tehnyt YouTube-tili, kun vuotta aiemmin Ryanin lelukatsaukset olivat saman listan sijalla kahdeksan. Ryan on tehnyt vanhempiensa avustuksella nettivideoita vuodesta 2015 lähtien, jolloin Ryan oli nelivuotias. Uusia videoita julkaistaan yleensä päivittäin. Pojan suosituimmalla videolla on uskomattomat 935 miljoonaa katsomiskertaa ja hänen kanavallaan on 17 miljoonaa seuraajaa.