Äärimmäisen harvinainen näky Englannissa – triplasateenkaari loisti taivaalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Iso-Britannian julkinen yleisradioyhtiö BBC on julkaissut Instagramissa kuvan harvinaisesta sääilmiöstä, jossa taivaalle on muodostunut kolme sateenkaarta vierekkäin. Tuplasateenkaaria on dokumentoitu useammin, mutta triplasateenkaari on huomattavasti harvinaisempi.

Englannissa, Gloucestershiren taivaalla on ikuistettu näyttävä luonnonilmiö. Triplasateenkaari muodostuu, kun valo heijastuu vesipisaroista kolminkertaisesti. Optical Society kertoo BBC:lle, että maailmassa on havaittu triplasateenkaaria ainoastaan viisi kertaa 250 vuoden aikana.

Osa asiantuntijoista uskoo, että kuvassa on tuplasateenkaari ja halo, sillä yksi kaarista ei ole yhtenäisessä linjassa. Tieteellisesti selitettynä sateenkari syntyy, kun auringon valkoinen valo osuu ilmakehässä olevaan vesipisaraan. Valkoinen valo hajoaa eri väreihin aallonpituuksien taipuessa ja heijastuessa eri tavoin vesipisaran sisällä.