Kuntosalijäsenyys voi tulla kalliiksi – näin voit säästää selvää rahaa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

On eri asia treenata kotona kahvakuulan kanssa väärillä liikkeillä kuin harjoitella valvotuissa olosuhteissa treenaamista tukevilla kuntoilulaitteilla. Netissä on runsaasti ilmaisia kuntoiluohjelmia ja ilmaisvideoita, joiden avulla harjoittelun voi aloittaa myös kuntovalmentajan palkkaamista edullisemmin.

Totuus on kuitenkin se, että personal trainerit pystyvät ohjaamaan jokaisen asiakkaan yksilöllisesti tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Valitettavasti tämä on kallista. Kuntosaleilta kannattaa kysyä voimassa olevia tarjouksia ja pyytää suosituksia kavereilta.

Joillakin kuntokeskuksilla on tapana tarjota ilmainen kuukausi henkilölle, jonka ystävä ostaa salijäsenyyden suosituksesta, Men’s Health vinkkaa.

Kuntosaleilla on myös tarjousjaksoja ja edullisempia jäsenyyksiä esimerkiksi pelkästään aamupäiville. Myös urheilujoukkueet ovat usein solmineet edullisempia sopimuksia kuntosaliketjujen kanssa, joten kannattaa tiedustella oman alueen järjestöjen etuuksia. Toki asiansa osaava voi perustaa oman kuntosalin kotiinsa, jolloin harjoitteluvälineet ovat aina saatavilla alkuhankinnan jälkeen.