Luxemburg päätti – ilmainen julkinen liikenne koko maahan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Luxemburgin puoli miljoonaa asukasta saa pian nauttia ilmaisesta julkisesta liikenteestä. Maa asettaa kaiken julkisen liikenteen maksuttomaksi ensimmäisenä maailmassa. Etu otetaan käyttöön vuonna 2020.

Pienessä Luxemburgin pääkaupungissa on kärsitty pahoista ruuhkista vuosien ajan. Kaupungissa on ainoastaan 100.000 asukasta, mutta sinne saapuu päivittäin työskentelemään noin 400.000 ihmistä. Heistä puolet saapuvat Luxemburgin naapurimaista Ranskasta, Belgiasta ja Saksasta.

Yksityisautoilu vähenee merkittävästi julkisen liikenteen muututtua ilmaiseksi. Maassa on kokeiltu jo ilmaisia matkoja kaikille alle 20-vuotiaille ja kahden tunnin matkalipun hinta on laskettu kahteen euroon.

Maa on pinta-alaltaan ainoastaan 2.590 neliökilometriä, joten kahden tunnin lippu riittää kattamaan lähes kaikki alueen julkisen liikenteen reitit, The Guardian uutisoi.