Härkätaistelu ja kung fu yhdistettiin – tässä hämmentävä tulos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinassa on kehitelty härkätaistelun muoto, joka on sen perinteistä muotoa vähemmän hengenvaarallista eläimille. Miekkojen sijaan härkiä vastaan otellaan käsin. Kiinalaisessa versiossa härkä yritetään taltuttaa kung fu -kamppailulajin voimin.

Lajia harrastavan Ren Ruzhin mukaan espanjalaisessa härkätaistelussa kyse on lähinnä performanssista, kun taas kiinalaisversiossa ihmisen voima laitetaan todella koetukselle.

400-kiloista härkää vastaan taisteleminen ei ole helppoa kokeneimmillekaan kamppailulajien taitureille. Laji onkin hengenvaarallinen ihmisille, sillä härkä voisi helposti surmata vastustajansa.

Kiinalaisen härkätaistelun harrastajien mukaan härkiä kohdellaan paremmin kuin lajin espanjalaisessa versiossa. Reuters-uutistoimiston mukaan eläinaktivistit ovat kuitenkin kommentoineet härkien tuntevan tuskaa myös lajin kung fu -versiossa.