Elon Musk aikoo lähteä Marsiin: ”Suuri mahdollisuus kuolla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teslan, SpaceX:n ja Paypalin perustaja Elon Musk on ilmoittanut haluavansa muuttaa Marsiin asumaan. Hänen SpaceX-yrityksensä on edelläkävijä avaruusmatkailussa, ja Musk kertoo nyt tavoitteekseen päästä joskus Marsiin saakka. Tämä siitä huolimatta, että hänen mukaansa matkalla on suuri mahdollisuus menettää henkensä.

Miljardöörin mukaan hän voi päästä lähtemään kohti Marsia jo seitsemän vuoden kuluttua. Mies itse antaa projektin toteutumiselle Axiosin haastattelussa kertomansa mukaan peräti 70 prosentin mahdollisuuden. Kyseessä voi kuitenkin olla pelkkä menolippu, sillä paluu Marsista maapallolle on hyvin epävarmaa. Hän pitää myös matkaa ”avaruuden halki pienessä tölkissä” erittäin vaarallisena.

Musk on puhunut kiinnostuksestaan Marsia kohtaan jo aiemminkin. Taannoin hän lähetti Tesla-autonsa avaruuteen, jossa sen kerrottiin taannoin ohittaneen Marsin ja aloittaneen taas maapallon lähestymisen. Miljardöörin mukaan menolippu Marsiin maksaa seitsemän vuoden kuluttua muutaman sata tuhatta dollaria.