Vanha postimerkki naurattaa netissä – he olivat oikeasti samanpituisia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naisten ja miesten välillä vallitsee nykyisin huomattavasti parempi tasa-arvo kuin vaikkapa vuonna 1981. Tästä todisteena kiertää netissä viraalina vanha postimerkki, jossa on silloisen Yhdistyneen kuningaskunnan tuore aviopari, prinssi Charles ja prinsessa Diana.

Postimerkissä on yksi iso virhe. Diana on tyylitelty Walesin prinssi Charlesin rinnalle huomattavasti miestään lyhyemmäksi. Todellisuudessa kaksikon pituusero oli tismalleen sama, 178 senttimetriä. Huomion teki Philip N. Cohen, joka julkaisi kuvan merkistä Twitteriin jo keväällä 2017.

Muut Twitter-käyttäjät ovat naureskelleet postimerkille väittäen, että epävarmat miehet tarvitsevat kuvan kaltaista boostia itsetunnolleen. Osa arvelee Charlesin käyttäneen korkeakorkoisia kenkiä tai seisseen laatikon päällä tuore vaimo rinnallaan. Kyse voi olla myös takavuosina jyllänneestä seksismistä.