Älä jätä treenaamista reissussa – näillä vinkeillä onnistut myös lomalla

Fitness Lifestyle Matkailu · Terhi Piiroinen

Ulkomaille matkustaessa voi olla hankala toteuttaa tiukkaa treeniohjelmaa, mutta kuntoilua voi soveltaa olosuhteisiin sopivaksi. Matkakohteesta riippuen matkoilla tulee yleensä käveltyä ja kiivettyä suhteellisen paljon päivien aikana, mutta mikäli haluaa sisällyttää kuntoiluun myös lihaskuntoharjoittelua, kannattaa ottaa huomioon muutama lisäseikka.

Health and Fitness Travel -matkatoimiston perustajajäsen Paul Joseph kertoo Men’s Healthille, että kuntoilua voi tehdä hotellin uima-altaalla, meressä tai vaikkapa paikallisessa puistossa. Jos on tarkka omasta treeniohjelmasta, kannattaa majoituspaikka valita saatavilla olevien kuntoilulaitteiden tai salifasiliteettien mukaan. Joissakin Airbnb-kohteissa on myös omat kuntosalit tai yksi sopivan kävelymatkan päässä.

Matkalaukkuun voi pakata tarpeeksi treenivaatteita ja niille oman pyykkipussin. Ruokavaliota on helppo noudattaa esimerkiksi puhelimelle ladattavan sovelluksen avulla tai valmistamalla loman aikana pääateriat itse. Reissusta ei kuitenkaan ole tarkoitus tehdä verenmaku suussa toteutettavaa rääkkiä, mutta sen aikana ei ole järkevää myöskään lopettaa kuntoilua kokonaan.