Japanilainen konduktööri otti 11 sekunnin torkut – työnantaja rankaisi heti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Japani tunnetaan sen erityisen tehokkaasta ja toimivasta rautatieliikenteestään. Maassa kulkevat junaradat ovat maailman vilkkaimmin liikennöityjä. Matkustajat ottavat usein torkut junassa, mutta työntekijöiltä se on ehdottomasti kiellettyä.

Soranews24-sivusto kertoo Osakan metrossa työskennelleestä konduktööristä, joka erehtyi ottamaan 11 sekunnin pituisen tauon matkustajien läheisyydessä olevalla penkillä. Yksi matkustajista oli kuvannut nelikymppisen miehen nanotorkut videolle ja lähettänyt sen konduktöörin työnantajalle. Juna oli liikkeellä koko 11 sekunnin ajan.

Moni pitää 11 sekunnin silmien kiinni pitämistä lähinnä silmäluomien lepuuttamisena, mutta konduktöörin työnantaja OSaka Metro Co. päätti antaa työntekijälleen rangaistuksen luvattoman levähdyksen takia. Yhtiö pahoittelee työntekijänsä hävyttömän huonoa käytöstä ja aikoo panna konduktöörin uudelleenkoulutukseen.