Muistatko vielä IRC-Gallerian? Nyt se on jo täysi-ikäinen – tältä palvelu näytti vuonna 2000

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Ennen Facebookia huippusuosituksi yhteisöpalveluksi kasvanut suomalainen IRC-Galleria täytti eilen 18 vuotta. Näin ollen se on yksi maailman vanhimmista edelleen käytössä olevista sosiaalisen median palveluista. IRC-Galleria perustettiin alunperin ircin käyttäjien kuvagalleriaksi.

Tältä IRC-Galleria näytti vuonna 2000.

Kuvagalleriasta tuli nopeasti satojen tuhansien suomalaisten nettiyhteisö. Kuvien jakaminen ja erilaiset yhteisöt olivat ja ovat edelleen palvelun ydin. Selfiet olivat IRC-Galleriassa arkista sometusta jo ennen Facebookin perustamista. IRC-Galleriaa käyttää edelleen kuukausittain jopa 100.000 suomalaista, ja viime vuosina palvelun käytössä on korostunut uusiin ihmisiin tutustuminen.

– Krittisyys Facebookia kohtaan on saanut ihmiset myös käyttämään suomalaista palvelua, summaa IRC-Gallerian toimitusjohtaja Jari Jaanto.

IRC-Galleria on ollut monen suomalaisen ensimmäinen verkkoyhteisö ja sieltä monet ovat löytäneet myös elämänkumppaninsa. Myös Nettipoliisin toiminta sai aikanaan alkunsa IRC-Galleriassa, kun Marko “Fobba” Forss liittyi palveluun syyskuussa 2008.