Pyynikin Käsityöläispanimolle jättikauppa – oluet yli 2 300 myymälään ympäri Eurooppaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella toimiva Pyynikin käsityöläispanimo ja kansainvälinen kauppaketju Lidl ovat tehneet merkittävän vientisopimuksen, jonka myötä panimon oluita viedään useisiin Euroopan maihin ja yhteensä noin 2.300 myymälään. Ensi keväästä lähtien tamperelaista olutta saa ostaa eri puolilta Eurooppaa.

Pyynikin Käsityöläispanimon ja Lidlin sopimus kattaa 12 Euroopan maata ja yli 2.300 myymälää. Mukana on myös perinteisiä olutmaita, kuten Belgia, Tanska ja Hollanti. Tampereelta Eurooppaan matkaa esimerkiksi World Beer Awardseissa maailman parhaiksi valitut Ruby Jazz Ale ja Mosaic Lager -oluet.

Sopimus on suomalaiselle panimolle ainutlaatuinen. Tämänkaltaisia sopimuksia ei ole aiemmin syntynyt Suomen panimoalalla. Pyynikin käsityöläispanimolla arvioidaan sopimuksen mahdollistavan jopa 10 prosentin osuuden koko ensi vuoden liikevaihdosta.

Suomalainen alkoholituotteiden vienti on jo nyt merkittävää, mutta panimotuotteille tämä on poikkeuksellista. Työllisyysvaikutus ja tilauskannan vakiinnuttaminen ovat merkittäviä sopimuksen kautta syntyviä etuja, myös kansantaloudellisesti ajateltuna.

– Tämä on meille merkittävä sopimus. Kiitämme Suomen Lidliä, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden. Olemme alusta asti kasvaneet voimakkaasti. Viimeiset kaksi vuotta olemme olleet Suomen kasvavin panimoalan toimija, panimon olutmestari Tuomas Pere kertoo.

– Tämä sopimus mahdollistaa kasvun jatkumisen. Kasvumme tulee jatkumaan myös kotimaassa. Tänä vuonna lähes kolminkertaistamme viime vuoden myynnin. Ensi vuonna on tarkoitus tuplata tämän vuoden määrä. Olemme otettuja siitä, että meidät on haluttu näinkin moneen maahan ja on hienoa päästä näyttämään suomalaista pienpanimo-osaamista.