Raju virus leviää Facebookissa – Viestintävirasto varoittaa klikkaamasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet suomalaiset ovat viime päivinä huomanneet Facebookissa houkuttelevan näköisiä sarjakuvia, joissa on ranskankielistä tekstiä. Kyse ei ole todellisuudessa sarjakuvista, vaan viruksesta. Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus varoittaa nyt klikkaamasta tällaisia päivityksiä.

– Linkin klikkaaminen levittää kuvalinkkiä omalle Facebook-sivulle ja -kontakteille. Klikkaaminen saattaa asentaa haitallisen Facebook-sovelluksen käyttäjän tilille, Viestintävirasto varoittaa.

Yhteistä viruksille on, että niiden yhteydessä näyttää olevan yleensä teksti ”Amazonaws.com”. Tällaisia sarjakuvia ei tule toistaiseksi klikata, vaikka niissä ei olisikaan havaittavissa tekstiä. Jos olet jo ehtinyt klikata virusta, kannattaa silloin vaihtaa Facebookin salasana ja tarkistaa onko kyseinen sovellus ehtinyt asentua profiiliisi.