Yrittäjä tyrmistyi verokortistaan – näillä luvuilla valtio veisi tuhkatkin pesästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa yrittäjä on tunnetusti toisen luokan kansalainen, jonka kukkarolle mennään yleensä ensimmäisenä ja jonka sosiaaliturva on vain hävähdys tavallisesta palkansaajasta. Silti tuoreen verokortin sisältö yllätti pirkanmaalaisen yrittäjän.

Tavallisesti yrittäjillä veroprosentti on 30 – 34 välillä noin 70.000 euron tuloihin saakka, ja sen ylittävältä osalta prosentti on merkittävästi korkeampi. Nyt pirkanmaalainen yrittäjä sai kuitenkin verokortin, jonka perusteella häntä rokotetaan alusta saakka raskaimman mukaan.

– Mielenkiintoinen verokortti ensi vuodelle. Tässä on hauska esimerkki siitä, että Suomessa todella verotetaan, yrittäjä kommentoi Staralle.

Verokortissa ennakonpidätysprosentti on nimittäin merkitty 60 prosentiksi ja tulorajakin on vaivaiset 552 euroa. Sen ylittävältä osalta yrittäjän ennakonpidätyksen lisäprosentti on sekin 60 prosenttia. Nyt näyttää vahvasti siltä, että verottajan tiedoissa on ollut merkittävä virhe. Tapaus on hyvä muistutus siitä, että jokaisen suomalaisen kannattaa tarkistaa oman verokorttinsa tiedot ajoissa.