Satelliitti seuraa Joulupukkia reaaliajassa – katso missä valkoparta nyt kiitää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskus NORAD on Yhdysvaltain ja Kanadan yhteinen organisaatio, joka vastaa Pohjois-Amerikan ilmapuolustuksesta. Tänäkin jouluna se on saanut erikoistehtävän, jossa sen komentokeskusta pyydettiin seuraamaan Joulupukkia satelliiteilla reaaliajassa ympäri maailmaa.

Satelliittien välittämien tietojen mukaan tällä hetkellä Joulupukki on jakamassa lahjoja Palaun saarella Tyynellä valtamerellä Filippiinienmeren etelälaidalla. NORADin tiedustelutietojen mukaan Joulupukki on jakanut tänään tähän mennessä jo lähes 900 miljoonaa joululahjaa.

Seurantatietojen perusteella Joulupukin nopeus on tällä hetkellä useita tuhansia kilometrejä tunnissa. Jopa tätä menoa hänellä tulee kiire jakaa kaikki lahjat huomiseen aamupäivään mennessä.