Naiselle 284 miljardin dollarin sähkölasku – luuli johtuneen jouluvaloista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yritysten laskutuksessa sattuu ajoittain pahojakin laskuvirheitä, mutta nyt eräs yhdysvaltalainen nainen lienee tehnyt jonkinlaisen ennätyksen. The New York Post kertoo nimittäin miten Pennsylvanian osavaltiossa asuva Mary Horomanski sai hurjan 284 miljardin dollarin sähkölaskun.

58-vuotiaan Horomanskin sähkölaskun loppusummalla olisi voinut lehden mukaan kuitata esimerkiksi Venezuelan, Nigerian, Islannin ja Perun valtionvelat tai esimerkiksi ostaa Netflixin omakseen. Lasku oli luonnollisesti ikävä yllätys, koska se kattoi vain yhden kuukauden sähkölaskun. Ajallisen yhteyden vuoksi Horomanski oletti hurjan laskun johtuvan hänen jouluvaloistaan.

Penelec-sähköyhtiön lähettämän laskun summa oli tarkalleen 284.460.000.000 dollaria, josta ensimmäisen maksuerän koko oli vaivaiset 28.176 dollaria. Nainen säikähti joutuneensa loppuiäkseen velkavankeuteen laskunsa kanssa, kunnes hänelle selvisi, että kyseessä täytyy olla virhe. Hänen poikansa oli yhteydessä sähköyhtiöön, josta virhe vahvistettiin heti. Laskun oikea summa oli 284,46 dollaria, jossa oli joka tapauksessa merkittävä kasvu edelliskuukauden 161 dollarin sähkölaskuun.