Sääntö-Suomi iski! Olutkauppa joudutaan lopettamaan: ”Pitäisi myydä oluen kylkeen viisi ruisleipää”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Ateneumin kujalle avattu yhdistetty baari ja olutkauppa Pien Shop & Bar on saavuttanut nopeasti suosion varsinkin nuorempien olutharrastajien parissa. Espoossa ja Helsingin ydinkeskustassa toimiva yritys on nyt ilmoittanut joutuvansa sulkemaan Espoon toimipisteensä Suomen pykäläviidakon vuoksi.

– Laissa sanotaan, että alkoholia myyvässä myymälässä täytyy pitää valikoimaa elintarvikkeita tarjolla. Sillä, valitseeko asiakas elintarviketta vai alkoholia, ei ollut merkitystä. Muutoksen jälkeen vähintään puolet myynnistä täytyy tulla elintarvikkeista, yritys kertoo lopettamisen taustoista.

Toisin sanoen viiden euron oluen kanssa asiakkaalle pitäisi myydä viidellä eurolla ruokaa, kuten vaikkapa ruisleipää. Yritys ihmettelee, että muuttaako oluen kanssa myytävä leipä oluen jotenkin paremmaksi ja terveellisemmäksi. Pien Shop & Bar ei tosin ole vielä keksinyt miten tuollainen muodonmuutos voisi tapahtua. Liikkeen myynnistä yli puolet tulee alkoholista, joten olutkauppa myy pykäläviidakon vaatimuksiin nähden liikaa olutta.

– Meillä on runsaasti vakioasiakkaita. Meillä on palveleva ja iloinen vain pientuottajien tuotteita tukeva, työllistävä kauppa. Valitettavasti ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kuitenkin tämän laittomaksi muuttuneen liikkeemme sulkeminen, Pien Shop & Bar valittelee tilannetta.

Espoon Ison Omenan myymälässä järjestetään tyhjennysmyynti 26. – 27. joulukuuta ja 27. joulukuuta vuorossa ovat liikeen hautajaiset. Siellä yritys jakaa asiakkailleen ilmaiseksi ruisreikäleipiä. Helsingin myymälä jatkaa toimintaansa uudistetun konseptin merkeissä.