Trump vaaransi erikoisjoukon sotilaat? Poseerasi somevideolla salaisen ryhmän kanssa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin tuore Twitter-video on paljastanut enemmän kuin sen todennäköisesti oli tarkoitus. Presidentti poseerasi yhdessä salatun sotilasjoukon kanssa Irakissa.

Trump on parhaillaan Irakissa, jossa hän vieraili muun muassa al-Asadin lentotukikohdassa. Presidentin Twitter-tilillä julkaistussa videossa hän kättelee Yhdysvaltojen laivaston SEAL Team Five -erikoisjoukon jäseniä.

Video on herättänyt kritiikkiä sotilaiden kasvojen näkymisen ansiosta. Vaikka presidentillä on lupa julkistaa salaista materiaalia, sensuroidaan erikoisjoukon jäsenten kasvot yleensä kuvissa ja videoissa heidän arkaluonteisen työnsä vuoksi.

– Operatiivinen turvallisuus on tärkeä osa joukkojen sijoittamista. Erikoistehtäviin osallistuvien nimet, kasvot ja henkilöllisyydet salataan yleensä tarkasti taistelualueella, entinen Yhdysvaltojen laivaston tiedusteluasiantuntija Malcolm Nance kertoi Newsweek-lehdelle.