Instagram muuttui yhtäkkiä – käyttäjät raivostuivat

Digi · Tim Isokivi

Osalla Instagram-käyttäjistä joutui eilen yllättymään toden teolla. Kuvapalvelun syöte muuttui hetkellisesti pienellä mutta merkittävällä tavalla, eikä moni ollut siitä mielissään.

Instagramin käyttäjien yllätykseksi syöte ei ollut enää pystysuora. Sen sijaan kuvia selattiin oikealta vasemmalle pyyhkäisemällä, samaan tapaan kuin Instagram-tarinoissa ja esimerkiksi deittisovellus Tinderissä.

Uudistus sai aikaan todellisen nettiraivon monien käyttäjien kritisoidessa vaakasuoraa kuvasyötettä Twitterissä. Vain noin tunnin päästä uudistuksen ilmestymisestä Instagram palasi takaisin ennalleen.

Instagramin toimitusjohtaja Adam Mosseri väitti sittemmin Twitterissä hetkelliseksi jääneen uudistuksen olleen vain erehdys. Toimitusjohtajan mukaan kyseessä oli pieneksi tarkoitettu kokeiltu, joka kosketti tarkoitettua useampia käyttäjiä.