Maaailman puhutuimmat kielet listattiin – englanti vasta kolmantena

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa keskustelua kouluissa opetettavista vieraista kielistä on käyty aktiivisesti jo vuosien ajan, ja usein keskusteluihin liitetään myös eri kielten merkitys kansainvälisesti esimerkiksi kaupan alalla ja turismissa.

Nyt World Economic Forum on listannut maailman puhutuimmat kielet. Statistan ja Ethnologuen mukaan äidinkielenä kiinan kieli on aivan omaa luokkaansa verrattuna muihin kieliin. Sitä puhuu tilaston mukaan äidinkielenään 1.284 miljoonaa ihmistä. Toiseksi puhutuin kieli on espanja, jota puhuu äidinkielenään 437 miljoonaa ihmistä.

Suomalaisille tuttu maailmankieli englanti on vasta kolmannnella sijalla, sillä sitä puhuu maailmassa äidinkielenään tilaston mukaan vain 372 miljoonaa ihmistä. Neljäntenä listalla on arabia 295 miljoonalla ja hindi 260 miljoonalla ihmisellä.

Kymmenen äidinkielenä eniten puhutuimman kielen joukkoon mahtuvat myös bengali 242 miljoonalla, portugali 219 miljoonalla, venäjä 154 miljoonalla, japani 128 miljoonalla ja lahnda 119 miljoonalla puhujallaan.