50 asteen helleaalto piinaa Australiaa – maantietkin sulavat

Matkailu Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Poikkeuksellisen kuuma vuosi jatkuu edelleen, sillä tällä kertaa maapallon toisella puolella Australiassa kärsitään ennätysmäisistä helteistä. Pahimmillaan elohopea on noussut kengurumaassa jopa 50 asteeseen, jossa maantiet kärsivät vaurioista pinnoitteen sulaessa ja tarttuessa autojen renkaisiin.

Kuva: Stara

Meteorologian mukaan piinaava helleaalto jatkuu maassa vielä ainakin vuodenvaihteen yli. Sky News -televisiokanavan meteorologi Tom Saunders kertoi News.com.au-uutissivustolle, että helleaalto on saavuttanut arviolta vasta puolivälinsä. Sen kestoksi ennustetaan noin kymmentä päivää. Viileämpää keliä on luvassa aikaisintaan vasta ensi viikon puolivälissä.

Australialaiset ovat tottuneet kuumiin kesäkeleihin, mutta tämän kesän helleaalto on kuitenkin saanut heidätkin kärsimään. Uimarannat ovat täyttyneet ihmisistä, jotka hakevat hetken viilennystä meren aalloista ja merituulesta. Helleaalto aiheuttaa runsaasti terveysongelmia varsinkin iäkkäille ihmisille, mutta myös luonto kärsii. Sydneyssä varoitettiin otsonin määrän lisääntymisestä.