Kaksivuotias kuoli Yhdysvalloissa – USA antoi äidille viisumin vasta somekohun myötä

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump määräsi taannoin useista maista matkustuskiellon Yhdysvaltoihin, ja monien vaiheiden ja muun muassa tuomioistuimen käsittelyn jälkeen kielto astui voimaan. Kerroimme aiemmin tässä kuussa miten matkustuskielto esti kuolevan pikkupojan äitiä matkustamasta Yhdysvaltoihin nähdäkseen poikansa vielä viimeisen kerran.

Kaksivuotias Abdullah Hassan kuoli perjantaina. Hän oli hoidettavana Yhdysvaltojen Kaliforniassa, mutta parantumattomasti sairas. Egyptissä asuva jemeniläinen äiti Shaima Swileh halusi nähdä poikansa ennen kuin tämä irrotetaan elämää ylläpitävistä laitteista, mutta Trumpin hallinto ei myöntänyt hänelle viisumia kotimaansa takia.

Tieto Yhdysvaltojen toiminnasta levisi verkkoon ja aiheutti sosiaalisessa mediassa paljon kohua. Lopulta somekohu sai aikaan sen, että Yhdysvaltojen viranomaiset ilmoittivat myöntävänsä Swilehille erikoisluvan saapua maahan. Pikkupojan äiti pääsi Yhdysvaltoihin jättämään jäähyväiset pojalleen. Hän saapui maahan 19. joulukuuta ja poika irrotettiin hengityskoneesta 28. joulukuuta.