Avioerosta voi toipua – näin aloitat treffailun uudestaan

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Avioerosta toipuminen voi kestää kauan. On kuitenkin mahdollista sukeltaa takaisin treffailun maailmaan, mikäli on päässyt menneisyyden haamuista ensin eroon. Deittikulttuuri on muuttunut, joten kannattaa ottaa huomioon muutama seikka ennen uuden elämänkumppanin kartoittamista.

Men’s Healthin parisuhdeasiantuntija muistuttaa, että avioeron jälkeen voi olla kivuliasta, pelottavaa tai jopa vaikeaa. Vaikka ei suoranaisesti etsisi ketään, kannattaa kuitenkin hakeutua uusien ihmisten seuraan esimerkiksi kokkauskursseille tai tanssitunneille. Ensimmäiset treffit voi puolestaan järjestää julkiselle paikalle, kuten kauppahallin kahvilaan.

Toisella tapaamisella voi keksiä jo jotain syvällisempää tekemistä, kuten retkeilyä kansallispuistoon tai päivävierailua naapurikaupungin kylpylään. Yksi avioeron jälkeen uutta seuraa etsivistä on huomannut, että deittikulttuuri on muuttunut paljon viime vuosien aikana. Seuranhaku on nykyään puhelimella pelaamista ja monella tapaa myös aiempaa pinnallisempaa.

Kannattaa muistaa, että kulttuurin muuttumisesta huolimatta hyvät tavat eivät mene koskaan pois muodista. Tärkeintä on olla oma itsensä ilman, että sortuu esittämään jotain muuta tai muuttelee totuuksia. Aluksi on hyvä haistella eri mahdollisuuksia ja tapailla rauhallisesti ilman liiallista painetta ja sitoutumista. Parisuhde muodostuu itsestään ajan kanssa. Pettymykset kuuluvat myös deittailuun, joten uuden ihmisen löytämiseen on järkevää suhtautua realistisella otteella.