Poika teki läksyjä – kysyi vastaukset Alexalta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Amerikkalainen Yerelyn Cueva on julkaissut sosiaaliseen mediaan videon, jolla nähdään hänen kuusivuotias Jariel-poika läksyjä tekemässä. Nerokas pikkumies kysyy oikeita vastauksia matematiikan tehtäviin Amazon Alexa -virtuaaliavustajalta.

New Jerseyssä asuva Yerelyn Cueva on julkaissut Twitteriin videon, jolla nähdään läksyjä tekevä minimies. Kuusivuotias Jariel kysyy Alexa-assistentilta apua matematiikan laskuun. Hänen tehtävänään on selvittää, paljon on viisi miinus kolme.

– Viisi miinus kolme on yhtäkuin kaksi, Alexa vastaa.

Äidin mukaan hänen pieni poikansa rakastaa matematiikkaa, mutta on toisinaan laiska kotitehtävien parissa. 24-vuotiaan äidin mukaan hänen poikansa oli kiittänyt myöhemmin virtuaaliavustajaa läskyjen helpottamisesta, New York Post raportoi. Tutkimusten mukaan lasten toteuttama jekuttaminen on merkki älykkyydestä.