Suomalaiset kävivät elokuvissa 8 miljoonaa kertaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 2018 suomalaisiin elokuvateattereihin myytiin lähes 8,1 miljoonaa lippua. Edellisen vuoden Tuntemattoman sotilaan vuodesta jäätiin jälkeen, mutta Suomen Filmikamari -yhdistyksen mukaan vuosi oli kaikkiaan varsin hyvä. Viime vuonna peräti 25 elokuvaa ylitti 100.000 katsojan rajan.

– Vuodet eivät ole veljeksiä, elokuvatarjonta vaikuttaa aina katsojamääriin. Vuoden 2019 elokuvatarjonta näyttää hyvältä ja uudet elokuvateatterit vievät katsojamäärät varmasti koviin lukemiin, Suomen Filmikamarin toimitusjohtaja Tero Koistinen arvioi.

Vuoden 2018 katsotuin elokuva oli Mamma Mia! Here We Go Again, joka sai Suomessa lähes 400.000 katsojaa. Kotimaisista suosituin oli Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, joka oli liki 350.000 katsojalla vuoden toiseksi katsotuin elokuva.

Kolmen katsotuimman kärki oli musiikkivoittoinen, sillä kolmanneksi katsotuin elokuva oli Queen-yhtyeestä kertonut Bohemia Rhapsody, joka sai lähes 300.000 katsojaa. Kotimaisten elokuvien katsojaosuus oli jälleen vahva, sillä yli 22 prosenttia elokuvakäynneistä kohdistui kotimaiseen elokuvaan.