Posti varoittaa! Älä klikkaa saamaasi linkkiä – poista viesti avaamatta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuosina erilaiset huijausviestit ja tilausansat ovat lisääntyneet merkittävästi, ja nyt Posti varoittaa suomalaisia sen nimissä ja Postin logolla lähetetyistä huijausviesteistä. Viesteissä kerrotaan usein lähetyksestä, palkinnosta tai maksamattomasta kuljetusmaksusta ja pyydetään klikkaamaan linkkiä.

Tekstiviestihuijaus voi tulla puhelimeen samaan viestiketjuun ja ikään kuin samalta lähettäjältä kuin aidot saapumisilmoitusviestit. Yllättävien ja epämääräisten viestien linkkejä tai liitteitä ei kannata avata, vaan viesti tulee poistaa avaamatta.

Postin aidossa saapumisilmoituksissa kerrotaan noutopaikka osoitetietoineen, eivätkä ilmoitukset kehota antamaan tietoja ja avaamaan linkkejä. Huijauksia tehtaillaan tyypillisesti tunnettujen yritysten nimissä. Postin mukaan esimerkki huijaustekstiviestistä voi olla tällaine.

Lähetyksesi on laitettu sivuun, sillä siitä puuttuu postitusmaksu. Maksa täällä LINKKI.

Posti ei kuitenkaan liity tällaisiin viesteihin, vaan kyseessä on huijaus. Mikäli linkkiä klikkaa ja antaa tietojaan huijareille, voi joutua tilausansaan, eli haluamattaan jonkin tuotteen kestotilaajaksi. Tilausansoista eroon pääsemisestä löytyy lisätietoa esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta.