Applen iPhone floppasi rajusti – yhtiön osakekurssi romahti

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin teknologiayhtiöihin jo lähes vuosikymmenen lukeutunut Apple varoitti eilen jättitappioista iPhonen odotettua heikompien myyntilukujen takia. Matkapuhelinalan suurimmaksi toimijaksi taannoin noussut Apple on sittemmin joutunut antamaan tilaa muille, ja nyt yhtiön alamäki näyttää jatkuvan.

Apple varoitti sijoittajia, että yhtiön ensimmäisen neljänneksen myynti voi olla jopa yhdeksän miljardia dollaria pienempi kuin aiemmin oli odotettu. Syynä tulosvaroitukseen on iPhonen odotettua heikompi menekki Kiinassa ja muilla kehittyvillä markkinoilla.

Länsimaissa vielä muutama vuosi sitten huippusuosittu puhelinmalli on kokenut viime aikoina useita takaiskuja heikon laadun ja korkean hinnan takia. Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi, että odotettua harvempi iPhonen käyttäjä on vaihtanut laitteensa uuteen iPhoneen. Cook viittasi myös iPhone XS ja iPhone XS Max -puhelinten julkaisuajankohtiin ja Yhdysvaltojen dollarin arvoon.

Analyytikot tekivät Applen ilmoituksesta kuitenkin selkeämmän tulkinnan, jonka mukaan Applen puhelimet eivät enää kiinnosta kuluttajia niin paljon kuin Apple toivoisi. Tulosvaroituksen myötä Applen osakekurssi romahti eilen Nasdaqissa peräti 10 prosenttia. Osakekurssi on nyt heikoimmillaan sitten huhtikuun 2017.