Käsityöt rauhoittavat – verrattavissa meditointiin ja mindfulnessiin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Aikuisten värityskirjat muistuttivat monen mieleen käsitöiden tekemisen ilon. Mikäli ei halua väritellä kuvioita mieltä rauhottaakseen, kannattaa kokeilla muita luovia ratkaisuja tasapainoisemman olotilan saavuttamiseksi.

Käsityöt ovat ikivanha harrastus, ja niiden parissa on helppoa saada aikaa kulumaan. Käsitöiden tekeminen ja niihin keskittyminen on verrattavissa meditointiin tai mindfulness-harjoituksiin. Kokeile esimerkiksi ristipistotöitä tai perinteistä neulontaa.

Netissä on runsaasti opasvideoita, joiden avulla unholaan jääneen käsityöharrastuksen voi aloittaa uudestaan. Kannattaa myös kokeilla origamien tekemistä tai saven valamista. Myös leipomisen on todettu olevan mieltä puhdistavaa puuhaa. Jos on epävarma omista taidoistaan, voi harrastuksen aloittaa myös kurssilla esimerkiksi maalaustaiteen tai runojen kirjoittamisen parissa.