Lakupiippulaki raivostuttaa: ”Häiriintyneitä kukkahattusetiä ja -tätejä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lähes päivälleen kaksi vuotta sitten Suomessa levisi uutisankka, jossa väitettiin, että laki olisi määritellyt lakupiipuille 18-vuoden ikärajan. Stara selvitti tuolloin, että väite ei pitänyt paikkaansa. Sen sijaan tupakkatuotteisiin makeiset kuitenkin laskettiin, minkä takia niistä ei saa esimerkiksi maksaa bonuksia.

Lakritsasta tehdyt suosikkimakeiset lasketaan yhä edelleen tupakkatuotteisiin, vaikka niillä ei ole nimensä lisäksi mitään tekemistä tupakan kanssa. Nyt Kouvolan Lakritsin toimitusjohtaja Timo Nisula on kritisoinut Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä kovin sanakääntein lainsäätäjiä ja virkamiehiä nykytilanteesta.

Nisula esimerkiksi toteaa sosiaali- ja terveysministeriön virkamiesten olevan ”häiriintyneitä kukkahattusetiä ja -tätejä”.

– Sosiaali- ja terveysministeriössä on tällä tavalla häiriintyneitä kukkahattusetiä ja -tätejä, jotka istuvat päiväkausia palavereissa, jotta saavat tupakkalakiin lakupiipun. Sen ymmärrän, että tupakan näköisiä lakuja ei haluta myydä. Mutta ei kukaan ihminen edes ministeriössä usko, että nämä lisäävät nuorten piipunpolttoa, Nisula ihmettelee.

Lisäksi lakritsiyhtiön johtaja kertoo yrityksensä alkavan kutsua lakupiippuja jatkossa saksofoneiksi tai merihevosiksi, jos lakupiiput tulevaisuudessa kielletään tupakkaa muistuttavana tuotteena. Toimitusjohtajan mukaan yksikään virkamies ei ota vastuuta typerien lakien säätämisestä.