Mies murhasi veljensä miekalla – uskoi uhrin olevan liskoihminen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Seattlessa asuva 26-vuotias mies on pidätetty veljensä murhasta epäiltynä. Buckey Wolfe tappoi veljensä lyömällä häntä yli metrin pituisella miekalla.

Wolfe soitti Huffpost-uutissivuston mukaan poliisit paikalle itse. Miehen mukaan hän löi uhria miekalla, sillä Jumala oli kertonut hänelle hänen veljensä olevan liskoihminen. Wolfe uskoi näkevänsä liskoihmisiä myös poliisin kuulusteluhuoneessa.

Pidätetyn mukaan hänellä on diagnosoitu skitsofrenia. Wolfen Facebook-sivu paljasti miehen olleen mukana äärioikeistolaisen Proud Boys -ryhmän toiminnassa ja uskovan internetin keskustelupalstoilta alkunsa saaneeseen QAnon-salaliittoteoriaan.

Wolfelle ei ole asetettu takuusummaa, sillä häntä kuvaillaan vaaraksi yhteisölle. Miestä syytetään toisen asteen murhasta.