Mitä ihmettä? Popedan hitti saksaksi – klassikon ainekset koossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten suosikkiyhtyeeksi jo vuosikymmeniä sitten muodostunut rocktaivaan kiintotähti Popeda on saanut erikoisen kunnianosoituksen, kun sen hittikappale Lihaa ja perunaa on käännetty ja esitetty saksaksi. Verkossa leviää parhaillaan YouTube-video saksankielisestä versiosta.

Popedan 40 vuotta juhlakonsertti, Kuva: Stara

Kyseessä on Der Päpste -yhtyeen näkemys Ikurin Turbiinin johtaman yhtyeen suosikkikappaleesta. Ihan heti ensisekunneista kuulija ei välttämmättä edes huomaa Karjala-kappaleen poikkeavaa kieltä, kunnes hämmennys valtaa mielen.

Kuulijan huulilla lienee kuitenkin hymy jo viimeistään kertosäkeen kohdalla, sillä saksan kieli tuntuu taipuvan hyvin popedamaiseen soitantaan. Maxin, Hatti-Watin, Samulin ja Leon muodostama Der Päpste on saanut kappaleellan melkoisesti huomiota varsinkin Suomessa, sillä kappaleen musiikkivideo leviää parhaillaan nopeasti.