Mastercard muuttaa logoaan – käyttäjät ihmeissään nimen katoamisesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mastercard on yksi maailman tunnetuimmista luottoyhtiöistä. Sen logossa on kaksi toisiinsa sulautuvaa ympyrää ja kuvion alapuolella on yhtiön nimi. Nyt tähän tulee odottamaton muutos. Mastercard on nimittäin ilmoittanut, että se luopuu uudessa logossa kokonaan nimestään.

Jatkossa yhtiön logona toimivat ainoastaan punainen ja keltainen ympyrä, jotka limittyvät toisiinsa modostaen oranssin alueen. Tarkoituksena on muuttaa yhtiön logoa yksinkertaisemmaksi ja modernimmaksi. Somekommenttien perusteella monet käyttäjät ovat olleet ihmeissään nimen katoamisesta.

Ei ole aivan tavatonta, että yhtiön nimi puuttuu logosta. Esimerkkinä mainittakoon Nike tai Apple. Yrityksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Raja Rajamannar sanoo, että 80 prosenttia ihmisistä tunnistaa Mastercardin logon pelkästään värikkäästä symbolista.