Tutkimus: Immuunijärjestelmä uusiutuu jo kolmessa päivässä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Etelä-Kalifornian yliopiston tutkijat ovat löytäneet luonnollisen ja tehokkaan tavan vahvistaa kehon immuunijärjestelmää. Paastoja on kritisoitu laajasti, mutta nyt kehon on huomattu tehostavan valkosolujen tuotantoa pienen nälkälakon aikana.

Tutkimusryhmän mukaan elimistön puolustusjärjestelmä voimistuu jo 72 tuntia kestävän paaston aikana. Lyhytkestoisesta paastosta todettiin erityisesti hyötyä ihmisille, joiden immuunijärjestelmä oli vaurioitunut esimerkiksi kemoterapian takia. Paasto lisäsi kehon valkosolujen, eli leukosyyttien määrää.

Valkosolut auttavat elimistöä torjumaan tartuntatauteja. Tutkijoiden mukaan lyhytaikainen paasto voi jopa luoda kokonaan uuden immuunijärjestelmän kehoon. Paastosta kannattaa keskustella etukäteen lääkärin tai ravitsemusasiantuntijan kanssa, Telegraph raportoi.