Fortnite paljastui kultakaivokseksi – tähtitieteellinen tuotto viime vuonna

Digi Pelit Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kaikkien aikojen tuottoisimpien pelien joukkoon noussut Fortnite tuotti vuonna 2018 uskomattomat 2,4 miljardia dollaria, eli noin 1,9 miljardia euroa. Nielsenin tilastojen mukaan Fortnite oli ylivoimaisesti viime vuoden tuottoisin peli.

Valtavaksi ilmiöksi varsinkin lasten ja teini-ikäisten keskuudessa noussut Fortnite on kaiken lisäksi ilmainen peli, joten sen tähtitieteellinen tuotto tuli hienoisena yllätyksenä. Rahavirrat koostuvat esimerkiksi oheistuotteista ja pelin sisällä ostettavista lisäpalveluista.

Fortnite on ollut viime aikoina otsikoissa esimerkiksi huijareiden käyttämänä alustana sekä muun muassa tanssiliikkeistä, joita pelintekijät ovat ottaneet mukaan peliin ilman lupaa. Fortnitelta vaaditaankin parhaillaan jättikorvauksia usealta eri taholta.