Tutkimus: Hymyileminen parantaa urheilusuoritusta

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Hymyileminen on parasta positiivisuusterapiaa. Nyt hymyilemisen on tutkittu vaikuttavan jopa urheilusuoritusten paranemiseen. Toisin sanoen lähde seuraavalla kerralla kuntosalille leveässä virneessä muille hymyillen.

Hymyileminen huijaa aivoille viestiä, että olo on iloinen. Tämä puolestaan saa aivot tuottamaan mielihyvähormoneja, kuten dopamiinia ja serotoniinia. Näiden avulla olotila voi kohentua aidosti, vaikka alunperin olisikin virnistänyt hymyn puoliväkisin. Brittiläinen tutkimus on todistanut, että hymyileminen parantaa myös urheilusuorituksia.

Hymyn todettiin rentouttavan juoksijoiden ylävartaloa ja hengittämään paremmin. Juoksun aikana hymyilleiden suoritus oli tehokkaampi kuin mutrusuuna juosseiden. Tutkimustulokset esiteltiin taannoin ScienceDirect-julkaisussa.