Tamperelaispanimo vastasi vodkamainoksen suomipilkkaan – nyt irvaillaan vuorostaan tanskalaisille!

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tanskalainen vodkavalmistaja Tolden Bryghus julkaisi taannoin runsaasti huomiota suomalaisten keskuudessa herättäneen tuoreen mainoksensa. Mainoksessa puhuttiin näennäisesti suomea tavalla, miltä se tanskalaisten korviin kuulostaa.

Tytötkin panee -sloganistaan tunnetuksi tullut tamperelaispanimo Brewcats on nyt vastannut tanskalaisyhtiön suomivitsiin. Brewcatsin tuoreessa mainoksessa nähdään tanskalainen Rasmus Andersen, joka on vottanut saunomisen mestaruuden. Palkinnoksi hän on saanut pullon Brewcatsin Cat People imperial stout -olutta.

– Terkkuja Tanskanmaalle! Tämän videon myötä kutsumme Trolden Bryghusin jäbät saunomaan meidän kanssa tänne Suomeen!, videota kuvaillaan.

Käsityöläispanimon uutuusolutta mainostavalla videolla kuultavassa tanskassa ei arvatenkaan ole todellisuudessa juurikaan päätä eikä häntää. Tarkoituksena onkin irvailla sille, miltä tanska kuulostaa sekä monien suomalaisten että muidenkin ei-tanskalaisten korviin.