Älä pyydä turhaan anteeksi – kaikki eivät ansaitse sitä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Olipa kyseessä kaveri, sukulainen tai kollega, ei huonoa käytöstä kannata suvaita. Muutaman kerran voi katsoa toisen ihmisen pieniä toilailuja sormien läpi, mutta jossain vaiheessa on hyvä osoittaa olevansa pettynyt.

Living Successfully with Screwed-Up People -niminen teos muistuttaa kaikkia siitä, että myrkyllisten ihmisten kanssa on oltava tiukat ehdot elämisessä. Jos joku käyttäytyy törkeästi, ei häneltä kannata ainakaan pyytää anteeksi. Pahoittelemalla osoittaa, että huono käytös on sallittua, vaikka asia ei ole näin.

Älä koskaan pyydä anteeksi turhaan. Sen sijaan voit sanoa, että olisit toivonut asioiden menevän toisella tavalla. Tökerölle tyypille voi myös sanoa, että on saanut tarpeekseen hänen käyttäytymisestään, mutta ei pysty muuttamaan tilannetta toiseksi. Hankalat ihmiset voi jättää oman elinpiirin ulkopuolelle, PureWow kehoittaa.