Mitä ihmettä? Facebook aikoo yhdistää Messengerin, Whatsappin ja Instagramin

Digi · Tim Isokivi

Facebookin herruus sosiaalisesta mediasta vaikuttaa entistä selvemmältä. Nyt yhtiö suunnittelee yhdistävänsä kolme omistamaansa viestisovellusta, Facebook Messengerin, Whatsappin ja Instagramin.

Yhdistämisen myötä esimerkiksi Messengeristä voisi lähettää viestejä Whatsappiin. Kaikki kolme säilyisivät edelleen omina, myös yksitellen käytettävinä sovelluksina. Myös viestit pysyvät yhtiön mukaan päästä päähän salattuina.

Päätös on aiheuttanut eripuraa Facebookin ja Whatsappin sekä Instagramin työntekijöiden keskuudessa. New York Times -lehden mukaan monet Whatsappin työntekijöistä ovat jopa uhanneet ottaa lopputilin Mark Zuckerbergin suunnitelmien vuoksi.

Sovellusten käyttäjien keskuudessa huolta on aiheuttanut muun muassa anonyymiteetin säilyttäminen. Facebookissa käyttäjien täytyy ilmoittaa palveluun koko nimensä, kun taas Whatsappissa pelkkä puhelinnumero riittää.