Muslimit raivostuivat Nikelle – vaativat lenkkareita pois myynnistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta kantautuu ajoittain tietoja tapauksista, joissa suuretkin maailmanlaajuiset brändit ovat tehneet epähuomiossa mokia tuotteissaan. Nyt urheiluasusteita valmistava Nike on joutunut erikoiseen tilanteeseen lenkkareidensa vuoksi, koska muslimit ovat raivostuneet niistä.

Tuhannet ihmiset ovat jo allekirjoittaneen verkossa leviävän adressin, jossa vaaditaan Nikeä vetämään pois myynnistä Nike Air Max 270 -lenkkarinsa. Syynä on se, että vaatijoiden mielestä lenkkareissa lukee arabiankielellä Allah.

Muslimit pitävät tapahtunutta pöyristyttävänä asiana ja jotkut syyttävät Nikeä jopa jumalanpilkasta. Kyseisessä kohdassa on tyylitelty sanoja AIR ja MAX siten, että niiden yhdistelmä muistuttaa etäisesti arabiankielistä Allahia tarkoittavaa merkkiä. Edellisen kerran Nike oli samanlaisen ongelman edessä vuonna 1997.