Eero Milonoffille merkittävä ruotsalaispalkinto – paras miessivuosan esittäjä

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Näyttelijä Eero Milonoff on palkittu roolistaan ruotsalaisessa elokuvassa Raja. Tähti pokasi Ruotsin elokuvainstituutin jakaman Guldbagge-palkinnon maanantai-iltana. Gudbagge-palkintoa on verrattu Suomen Jussi-patsaaseen.

Vore-nimistä hahmoa elokuvassa esittänyt Milonoff voitti gaalassa parhaan miessivuosan palkinnon. Raja, eli Gräns, voitti myös parhaan elokuvan, naispääosan, leikkauksen, valaistuksen ja visuaalisten tehosteiden Guldbagge-palkinnot. Viime vuonna elokuva sai palkinnon Cannesin elokuvajuhlien Un Certain Regard -sarjassa.

Kirjailija John Ajvide Lindqvistin novelliin perustuvan Rajan on ohjannut Ali Abbas. Elokuva ilmestyy DVD- ja Blu-ray -muodossa 11. helmikuuta.