Haluatko oikeasti kestävän parisuhteen? Nämä asiat vaikuttavat eniten

Lifestyle · Terhi Piiroinen

New Yorkissa työskentelevä parisuhdeasiantuntija ja rakkausvalmentaja Susan Winter tietää, että parisuhteen on toimittava sekä henkisellä, fyysisellä että psykologisella tasolla. On kuitenkin muutama tekijä, joiden avulla suhteesta voi tulla kivikovan kestävä ja pitkäikäinen.

Winterin mukaan parisuhde rakentuu kestävälle pohjalle, jos kumpikaan sen osapuolista ei esitä mitään. Kun vierellä on oikea ihminen, pystyvät he olemaan luonnollisesti ja aitona omana itsenään. Kestävässäkin parisuhteessa ajaudutaan erimielisyyksiin takuuvarmasti, mutta yhdessä pysyvät parit osaavat käsitellä ongelmat rakentavasti ja terveellä tavalla.

Parisuhde kestää, jos kommunikaatio on toimivaa. Tämä tarkoittaa, että suhteen molemmat osapuolet osaavat keskustella ja kertoa asioistaan. He myös ymmärtävät tarpeen vaatiessa toistensa sanatonta viestintää. He ovat myös rehellisiä. Kaiken perustana on vankkumaton luottamus ja yhteinen usko suhteen onnistumisesta, Winter kertoo Elite Dailylle.