Montako kertaa käytät pyyhettä? Naisen vastaus hämmentää somessa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmiset keskustelevat parhaillaan perheenäideille tarkoitetulla Mumsnetin-palstalla pyyhkeiden käyttötottumuksista. Kaikki alkoi siitä, kun eräs nainen kertoi vaihtavansa pyykeen jokaisen käyttökerran jälkeen.

Mumsnetille kirjoittanut nainen kertoo, että vaihtaa pyyhkeen jokaisen käyttökerran jälkeen. Palstan muut kävijät pitävät tapaa outona, sillä pyyhkeitä ei välttämättä vaihdeta päivittäin uusiin edes hotellihuoneissa saman vieraan kohdalla. Ihmiset moittivat naista epäekologisesta käyttäytymisestä ja siitä, että hän näkee turhaa vaivaa jatkuvasti pyyhkeitä pestessään.

Kerroimme taannoin tekstiiliasiantuntijoiden vinkistä, jonka mukaan pyyhkeet tulisi vaihtaa puhtaisiin kolmannen käyttökerran jälkeen. Konepesu kannattaa tehdä kylmässä vedessä, eikä huuhteluaineen käyttöä suositella. Pyyhkeet tulevat pehmeäksi kuivausrummussa matalassa lämpötilassa kuivatettuna. Käytön jälkeen pyyhe tulisi ripustaa tangolle koukun sijaan.