Tutkimus: Onnelliset pariskunnat tekstailevat toisilleen yhtä paljon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä kulkee kaikkialle ja koko ajan puhelin kädessään. Hankalaksi tilanne muuttuu silloin, jos hänen puolisonsa ei ole yhtä aktiivinen älypuhelimen käyttäjä. Tutkimuksen mukaan puhelimen erilaiset käyttöasteet voivat aiheuttaa suuria ongelmia parisuhteelle.

Mikäli kumppanukset käyttävät yhtä paljon puhelinta esimerkiksi toisilleen tekstailemiseen, on parisuhde molempien mielestä toimivampi. Erilaiset puhelimenkäyttötottumukset aiheuttavat puolestaan ongelmia parisuhteeseen etenkin silloin, jos osapuolet kommunikoivat toistensa kanssa eri aktiivisuustasolla. Tämä tarkoittaa sitä, että toinen tekstaa ja toinen jättää vastaamatta, Science Directin artikkeli raportoi.

Kommunikointi ja sen toimivuus on yksi parisuhteen kulmakivistä. Tämä heijastuu myös kumppanille tekstailuun. Toisen osapuolen viestejä ei tulisi koskaan jättää huomioimatta, vaan kiireenkin keskellä voi sanoa: ”Sori, nyt on hieman kiirus, mutta soittelen kun vapaudun!”