Ihonhoitoa keittiön kaapista – hyödynnä kätevät niksit

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kosmetiikkaan käytettävien kemikaalien määrää on vähennetty viime vuosina, kun ihmiset valitsevat yhä useammin luonnollisemman vaihtoehdon kauneudenhoitoon. Ihotautilääkäri Pamela Benito on paljastanut viisi tuotetta, joita kannattaa käyttää ihonhoidossa.

Avokadoöljyä voi käyttää ihojuonteiden häivyttämiseen. Se lisää ihon kollageenitasoa ja poistaa punoitusta ihoa kosteuttaen ja rauhoittaen. Jos haluaa huulet näyttämään muhkeammilta, kannattaa niihin puolestaan hieroa piparminttuöljyä. Harva myöskään tietää, että hunaja puhdistaa tehokkaasti ihohuokosia ja kirkastaa kasvoja. Levitä hunajaa iholle ja anna vaikuttaa puolen tunnin ajan.

Silmäpusseja voi hoitaa perinteisesti kurkkuviipaleilla tai teepusseilla kosteuttamalla. Tohtori Benito vinkkaa Femail Firstille, että kylmät lusikat voivat myös poistaa silmien alueen turvotusta. Kaneli parantaa puolestaan aknea ja iho-ongelmia. Sekoita kanelia hunajaan ja anna vaikuttaa iholla hetken aikaa ennen puhdistamista.